fbpx

Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης

Όταν ένας μαθητής ολοκληρώνει τα μαθήματα και τις ασκήσεις μιας ενότητας και ενδιαφέρεται να πιστοποιηθεί θα πρέπει να περάσει από μια διαδικασία προετοιμασίας. Παρόλο που τα προϊόντα μας είναι ευέλικτα και δίνουν την δυνατότητα να ορίσετε εσείς πως θα γίνει η προετοιμασία, σας δίνουμε μια έτοιμη πρόταση που μπορείτε αν θέλετε είτε να την χρησιμοποιήσετε αυτούσια είτε να την προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων μιας ενότητας προτείνουμε τα παρακάτω βήματα για την προετοιμασία του μαθητή για τις εξετάσεις πιστοποίησης που αναγνωρίζονται από το ελληνικό δημόσιο π.χ. ECDL, ACTA, Vellum, UniCert, GlobalCert, KeyCert κτλ.

  1. Εκπαιδευτικό mock test (πατήστε shift+mock tests) με 50 ερωτήσεις ως επανάληψη.
  2. Εξεταστικό mock test (πατήστε το κουμπί mock tests χωρίς το shift) με 5 ερωτήσεις απλώς για να εξοικειωθεί ο μαθητής στο περιβάλλον των εξετάσεων και γενικά στην ψυχολογία της εξεταστικής διαδικασίας.
  3. Ολοκλήρωση ανάλογα με το προϊόν
    • Στα προϊόντα Αθηνά και testME υπάρχουν 6 επαναληπτικά τεστ στο τέλος κάθε ενότητας που περιέχουν καινούργιες ερωτήσεις και έτσι ο μαθητής θα εξεταστεί σε πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Οι ερωτήσεις δεν είναι καινούργιες από την πλευρά της ύλης, αφού αυτή έχει καλυφθεί πλήρως, αλλά με την έννοια ότι έχουν κάπως διαφορετικές διατυπώσεις και καινούργια αρχεία εργασίας.
    • Στο προϊόν certME προτείνουμε την διενέργεια 5 mock tests των 36 ερωτήσεων με χρόνο τα 45 λεπτά ώστε να υπάρξει μια αντίστοιχη προετοιμασία.
  4. Εφόσον ο μαθητής παίρνει στα τελευταία τεστ σταθερά πάνω από 75% είναι έτοιμος για εξετάσεις. Τα δικά μας τεστ είναι πάντα λίγο δυσκολότερα απ’ ότι οι πραγματικές εξετάσεις.
  5. Αν τα αποτελέσματα είναι σταθερά κάτω από το 60% τότε θα πρέπει να γίνει μια επανάληψη μέσω ενός νέου εκπαιδευτικού mock test (πατήστε shift + mock tests) με 100 ερωτήσεις. Κατόπιν μπορεί να δοκιμάσει την διενέργεια mock tests σε μορφή εξέτασης.

Leave Comment