fbpx

Μετατρέψτε τα mock tests σε εκπαιδευτικά τεστ

Σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας μας που αφορούν την πιστοποίηση δεξιοτήτων πληροφορικής από φορείς που αναγνωρίζονται από το δημόσιο (π.χ. ECDL, Vellum, ACTA, UniCert, GlobalCert, KeyCert κτλ) υπάρχει η δυνατότητα των mock tests.

shift + mock tests = εκπαιδευτικό τεστ

Τα mock tests επιτρέπουν την τυχαία επιλογή ενός αριθμού ερωτήσεων απ’ όλη την ύλη που ο μαθητής πρέπει να απαντήσει μέσα σε συγκεκριμένο περιθώριο και σε περιβάλλον όμοιο μ’ αυτό των εξετάσεων. Αυτό είναι πολύ βολικό στην περίπτωση που ο μαθητής βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν τις εξετάσεις και θέλει να δουλέψει εντατικά σε πολλά τεστ.

Έχουμε κάνει μια αλλαγή στην τελευταία αναβάθμιση της πλατφόρμας και τα mock tests μπορούν να εξυπηρετήσουν τώρα και σε πιο εκπαιδευτικούς στόχους. Πατώντας το shift την ώρα που πατάτε το κουμπί mock tests το τεστ θα ξεκινήσει σε κατάσταση “εξάσκησης” και όχι “εξέτασης”. Αυτό σημαίνει ότι οι ερωτήσεις δεν θα έχουν περιορισμό χρόνου και ο μαθητής θα βλέπει άμεσα αν απάντησε σωστά ή λάθος ενώ επίσης άμεσα θα μπορεί να δει το βίντεο απάντησης.

Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την χρήση των mock tests και για άλλους σκοπούς. Για παράδειγμα ένας μαθητής που μόλις τελείωσε την ύλη μιας ενότητας μπορεί να κάνει ένα mock test 100 ερωτήσεων και έτσι να κάνει μέσα σε 2 ώρες μια εξαιρετικά καλή επανάληψη αφού θα δει όλη την ύλη να περνάει μπροστά του και θα έχει άμεση πρόσβαση στο βίντεο απάντησης για να θυμηθεί ότι έχει ξεχάσει.

mock test σε μορφή “εξάσκησης”

Μια άλλη χρήση θα ήταν σε μαθητές που είναι ήδη σε πολύ καλό επίπεδο και θέλουν απλώς να πάρουν την πιστοποίηση να κάνουν αντίστοιχα mock tests πολλών ερωτήσεων. Επειδή θα έχουν την δυνατότητα να βλέπουν άμεσα το βίντεο απάντησης σε περίπτωση λάθους αυτό θα λειτουργήσει και εκπαιδευτικά και έτσι πολύ γρήγορα θα φτάσουν στο κατάλληλο επίπεδο για να δώσουν εξετάσεις.

Η νέα αυτή δυνατότητα σύντομα θα ενσωματωθεί ως επιλογή στο παράθυρο που εμφανίζεται πριν την έναρξη των mock tests και δεν θα είναι προσβάσιμη μόνο μέσω της χρήσης του shift. Για την ώρα θέλουμε να χρησιμοποιηθεί με έναν πιο ανεπίσημο τρόπο ώστε να δούμε ποιες άλλες χρήσεις θα προκύψουν από την πράξη.

Shift + mock tests λοιπόν!