fbpx

έλεγχος σημείων

  1. Ο χρήστης με τον οποίο κάνετε εγκατάσταση θα πρέπει να έχει δικαιώματα διαχειριστή.
  2. Θα πρέπει να εκτελείτε την πλατφόρμα από τον ίδιο χρήστη με τον οποίο κάνατε την εγκατάσταση.
  3. Σιγουρευτείτε ότι το agsetup.exe είναι ενημερωμένο και το έχετε κατεβάσει πρόσφατα από το www.learnsoft.gr/agsetup.exe . Αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο agsetup.exe που το είχατε αποθηκευμένο αρκετούς μήνες καταργήστε την εγκατάσταση και κατεβάστε την καινούργια από τον παραπάνω σύνδεσμο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε το αντιβιοτικό σας για δέκα λεπτά μέχρι να κάνετε την εγκατάσταση και αφού βάλετε τον φάκελο στις εξαιρέσεις να το ενεργοποιήσετε ξανά.
  4. Ρυθμίστε το αντιβιοτικό σας ώστε όλος ο φάκελος C:\Program Files\LearnSoft (ή C:\Program Files (x86)\LearnSoft αν έχετε 64bit Windows) να εξαιρείται. Αν δοκιμάσατε να κάνετε εγκατάσταση χωρίς να έχετε ρυθμίσει το αντιβιοτικό σας τότε θα πρέπει να καταργήσετε την εγκατάσταση από τον πίνακα ελέγχου, να κάνετε την εξαίρεση και κατόπιν να το εγκαταστήσετε ξανά. (δείτε οδηγίες https://youtu.be/oQn-eA5tgt0)
  5. Ρυθμίστε το Firewall των Windows ώστε να επιτρέπει το Αθηνά – Εκπαιδευτικό λογισμικό να επικοινωνεί μέσω του τείχους προστασίας των Windows.
  6. Αν έχετε το K9 Web Protection ή άλλο λογισμικό ή hardware που δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε όλες τις ιστοσελίδες θα πρέπει να το ρυθμίσετε ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση στις παρακάτω διευθύνσεις :
    • http://31.22.112.71
    • http://www.mylesson.gr
    • http://www.mylessons.gr
    • http://www.learnsoft.gr
    • http://www.xan.gr
    • http://www.ixanthi.gr
    • http://www.dias.edu.gr
  7. Αν ο υπολογιστής “βλέπει” internet μέσω proxy server θα πρέπει να καταργήσετε τον proxy server. Για να δείτε αν έχετε ρυθμισμένο proxy server ανοίξτε τον Internet Explorer και πηγαίνετε από το κουμπί “Ρυθμίσεις” στην επιλογή “Επιλογές internet”. Εκεί κάντε κλικ στην καρτέλα “Συνδέσεις” και κατόπιν πατήστε το κουμπί “Ρυθμίσεις LAN”. Αν στο παράθυρο που θα ανοίξει είναι επιλεγμένη η ρύθμιση “Αυτόματος εντοπισμός των ρυθμίσεων” τότε δεν έχετε proxy server και όλα είναι καλά. Αν έχουν ενεργοποιηθεί οι ρυθμίσεις της περιοχής “Διακομιστής μεσολάβησης” τότε έχετε ενεργό proxy server και θα αποφασίσετε αν θα τον καταργήσετε ώστε να λειτουργήσει η πλατφόρμα.
  8. Η ημερομηνία και ώρα του υπολογιστή θα πρέπει να είναι ρυθμισμένη στην τρέχουσα ημερομηνία και ώρα και η μορφή να είναι ελληνική π.χ. 2/12/2014 και όχι 12/2/2014. Δείτε σχετικές οδηγίες.
  9. Θα πρέπει να είναι εγκατεστημένο το .NET 3.5 framework. [αν έχετε Windows 8/8.1/10 και παρόλα αυτά έχετε πρόβλημα με το .ΝΕΤ 3.5 Framework ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται εδώ]
  10. Αν το όνομα του υπολογιστή έχει ελληνικούς χαρακτήρες με τόνους ή άλλους περίεργους χαρακτήρες αλλάξτε το όνομα και δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά τον κωδικό προϊόντος ή/και την πλατφόρμα.
  11. Αν παρότι έχετε ρυθμίσει σωστά το αντιβιοτικό και το firewall η πλατφόρμα δεν μπορεί να συνδεθεί με τον mysql server κλείστε το adsl router για 1 λεπτό και ανοίξτε το πάλι και δοκιμάστε ξανά.
  12. Αν πρόκειται να κάνετε εκπαίδευση στο Office ή το AutoCAD θα πρέπει αυτά τα λογισμικά να είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας και να είναι ενεργοποιημένα (να μην έχουν λήξει). Ειδικά για την περίπτωση εκπαίδευσης στο Office ή/και στα Windows το λογισμικό μας συνεργάζεται με τις Ελληνικές εκδόσεις και μόνο. Αν έχετε εγκατεστημένη Αγγλική ή άλλης γλώσσας έκδοση θα πρέπει να την αλλάξετε σε Ελληνική.
  13. Αν πρόκειται να κάνετε εκπαίδευση στο Office θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη μόνο μια έκδοση στον υπολογιστή σας. Αν για παράδειγμα έχετε εγκατεστημένο το 2010 και το 2013 ταυτόχρονα ή οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό τότε είναι πιθανό η βαθμολόγηση σε αρκετές ασκήσεις να μην λειτουργεί σωστά.
  14. Πιο συγκεκριμένα για εκπαίδευση στο Outlook αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζουμε την 64bit έκδοση του Outlook αλλά μόνο την 32bit.
  15. Αν το πρόβλημα εμφανίζεται την ώρα που κάνετε διπλό πάτημα στο agsetup.exe που έχετε κατεβάσει στον υπολογιστή σας διαγράψτε το αρχείο και κατεβάστε το πάλι (δείτε το σημείο 3 παραπάνω). Μερικές φορές το αντιβιοτικό σας μπορεί να το αλλοιώσει ή ακόμα και για λόγους κακής σύνδεσης στο internet μπορεί να μην κατέβει σωστά ολόκληρο το αρχείο.
  16. Η πλατφόρμα ΔΕΝ επιτρέπεται να εγκατασταθεί σε εικονικούς υπολογιστές π.χ. VMWare, VirtualBox, VirtualPC κτλ
  17. Η πλατφόρμα ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει όταν ταυτόχρονα λειτουργεί άλλο λογισμικό που καταγράφει ή/και μεταδίδει το περιεχόμενο της οθόνης. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρονται μερικά από τα λογισμικά που θα σας δημιουργήσουν πρόβλημα κατά την χρήση : TeamViewer, AnyDesk, BB Flash Back, Camtasia, Remote Desktop κτλ.
  18. Σιγουρευτείτε ότι έχετε περισσότερα από 2 GB ελεύθερα στον σκληρό δίσκο που έχετε εγκαταστήσει την πλατφόρμα.

Αν έχετε κάνει όλους τους παραπάνω ελέγχους και συνεχίζετε να έχετε κάποιο πρόβλημα πηγαίνετε στο άρθρο Αίτημα τεχνικής υποστήριξης ώστε να μας στείλετε μια αναφορά του προβλήματος και να σας βοηθήσουμε.

* Οι παραπάνω ρυθμίσεις δίνονται ως συμβουλές. Το αν θα τις ακολουθήσετε ή όχι είναι δική σας απόφαση και η εταιρία μας δεν ευθύνεται για συνέπειες των ρυθμίσεων αυτών.