fbpx

Πλήρης κατάργηση υποστήριξης στα Windows 7 και Office 2007 στο τέλος του έτους

Η Microsoft ανακοίνωσε την κατάργηση της υποστήριξης στα Windows 7 από τον Ιανουάριο του 2010. Αν δεν έχετε ήδη δει αυτό το παράθυρο θα το δείτε πολύ σύντομα στον υπολογιστή σας. Τα Windows 7 ήταν ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα που όμως πλέον είναι ξεπερασμένο και τα Windows 10 είναι εδώ και χρόνια ο αντικαταστάτης. Με βάση αυτή την εξέλιξη θα προχωρήσουμε κι εμείς σε μια αντίστοιχη κίνηση αφού είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθούν τόσο παλιές εκδόσεις των Windows και του Office.

Συγκεκριμένα στις 31/12/2019 θα σταματήσει η παροχή αναβαθμίσεων και βελτιώσεων στην ενότητα Windows 7 τόσο στα βίντεο των μαθημάτων όσο και στις ασκήσεις. Για το Office 2007 αυτό έχει γίνει πριν περίπου ενάμιση χρόνο και πλέον αναβαθμίζουμε και βελτιώνουμε μόνο από την έκδοση 2010 και πάνω. Ταυτόχρονα στις 31/12/2019 θα σταματήσουμε να προσφέρουμε και τεχνική υποστήριξη είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email για υπολογιστές με Windows 7 ή/και Office 2007.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα προϊόντα αυτά καταργούνται. Τόσο τα μαθήματα όσο και οι ασκήσεις για τα Windows 7 και το Office 2007 θα λειτουργούν κανονικά στην τρέχουσα μορφή τους και όσα άρθρα τεχνικής υποστήριξης υπάρχουν ήδη online θα παραμείνουν. Αυτό που θα αλλάξει είναι ότι δεν θα διορθώνουμε προβλήματα γι’ αυτές τις εκδόσεις και δεν θα απαντάμε σε ζητήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την εγκατάσταση ή/και χρήση της πλατφόρμας. Αυτό ισχύει τόσο για τις School όσο και για τις Home εκδόσεις.

Συνεπώς από την 1/1/2020 αν θέλετε να συνεχίσετε να παρέχετε εκπαίδευση σε Windows 7 ή/και Office 2007 θα μπορείτε να το κάνετε αλλά χωρίς καμία παρέμβαση από την δική μας πλευρά. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να συντηρήσουμε τόσες διαφορετικές εκδόσεις και να διατηρήσουμε το κόστος των αδειών μας στο χαμηλό επίπεδο που ήδη γνωρίζετε ενώ ταυτόχρονα να είμαστε μπροστά στις εξελίξεις με τις νέες εκδόσεις. Για παράδειγμα το Office 2019 είναι σχεδόν έτοιμο και σίγουρα πριν το τέλος του καλοκαιριού θα είναι διαθέσιμη εκπαίδευση τόσο σε School όσο και σε Home άδειες ενώ οι ενότητες Word και Excel του προχωρημένου επιπέδου επίσης θα είναι διαθέσιμες στο Office 2019 τον Σεπτέμβριο.

Παρότι οι εποχές είναι δύσκολες και η αναβάθμιση τόσο σε υπολογιστές όσο και σε λογισμικό είναι μια δαπανηρή διαδικασία πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωράμε μπροστά και να παρέχουμε εκπαίδευση στην αιχμή της τεχνολογίας. Σ’ αυτό τον αγώνα θέλουμε να είμαστε σύμμαχοι.

Leave Comment