fbpx

Οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση των αλλαγών του syllabus 6.0 της ECDL

Η ανάλυσή του νέου syllabus της ecdl έδειξε ότι οι αλλαγές που χρειάζονται στο λογισμικό μας είναι μικρές. Ήδη καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος των αλλαγών γιατί το είχαμε ως εκτός ύλης θεωρώντας ότι θα έπρεπε να εκπαιδεύονται οι μαθητές σε αυτό.

Αυτά που δεν καλύπτονται και πρέπει να τα καλύψετε εσείς μέχρι να κάνουμε την αναβάθμιση του λογισμικού μας είναι τα παρακάτω.

Στο Word θα πρέπει να μάθουν να κάνουν αποθήκευση στο OneDrive ή σε κάποια άλλη υπηρεσία διαδικτυακής αποθήκευσης, επίσης αποθήκευση σε pdf. Το εργαλείο μετάβασης αποτελεί το κυριότερο γνωστικό αντικείμενο που δεν καλύπτουμε όπως και η εισαγωγή επεξεργασία και απαλοιφή μιας υπερσύνδεσης. Αυτά πρέπει να διδαχθούν ξεχωριστά μέχρι να γίνει η αναβάθμιση από την πλευρά μας.

Στο Excel τα πράγματα είναι παρόμοια. Θα πρέπει να διδαχτούν η αποθήκευση σε διαδικτυακό δίσκο και η αποθήκευση σε pdf και μορφή txt. Επίσης το εργαλείο για την μετάβαση που επίσης δεν καλύπτουμε καθόλου όπως και την προσθήκη και απαλοιφή υπομνήματος σε γράφημα παρότι το καλύπτουμε αλλά όχι πλήρως.

Στην Access καλύπτονται σχεδόν όλες οι αλλαγές και νέες δεξιότητες ήδη. Το μόνο το οποίο θα χρειαστεί είναι να δείξετε την εξαγωγή μιας έκθεσης σε μορφή pdf. Υπάρχουν και κάποιες άλλες μικροαλλαγές όμως κατά βάση οι μαθητές δεν πιστεύουμε ότι θα έχουν πρόβλημα ακόμα και με την υπάρχουσα έκδοση των μαθημάτων και ασκήσεων.

Για το PowerPoint όπως και στα Word/Excel πρέπει να καλυφθεί η αποθήκευση σε διαδικτυακό δίσκο και η αποθήκευση σε μορφή pdf. Κάτι που δεν υπάρχει καθόλου είναι η εισαγωγή επεξεργασία και απαλοιφή μιας υπερσύνδεσης που θα πρέπει να διδαχτεί μέχρι να κάνουμε την αναβάθμιση ενώ άλλα πράγματα που έχουν προστεθεί η αλλάξει καλύπτονται ήδη από την υπάρχουσα έκδοση του λογισμικού μας.

Συνοψίζοντας πιστεύουμε ότι σε αυτήν την μεταβατική περίοδο τα προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσετε θα είναι μικρά γιατί είχαμε προβλέψει ότι κάποιες δυνατότητες θα έπρεπε να υπάρχουν στην εκπαιδευτική ύλη και τις είχαμε εισάγει χωρίς να περιλαμβάνονται στο παλιό syllabus. Οι αλλαγές που δεν περιλαμβάνονται στο λογισμικό μας θα υλοποιηθούν πολύ σύντομα με την σχετική αναβάθμιση που θα κάνουμε.

Leave Comment