fbpx

Γιατί ο μαθητής δεν βλέπει την/τις ενότητες που του έχω δώσει πρόσβαση;

Αν ένας μαθητής δεν βλέπει μια ενότητα π.χ. το Excel τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να έχετε απενεργοποιήσει την πρόσβαση σ’ αυτή την ενότητα μέσα από την επεξεργασία μαθητή που μπορείτε να κάνετε από τον Global Manager. Το δεύτερο είναι να έχετε ενεργοποιήσει την ενότητα αυτή αλλά μόνο για για συγκεκριμένες εκδόσεις όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Στο παράδειγμα που έχουμε παρακάτω ο μαθητής θα βλέπει την ενότητα Excel μόνο αν έχει το Office 2010 εγκατεστημένο στον υπολογιστή του. Αν έχει άλλη έκδοση τότε δεν θα βλέπει την ενότητα Excel. Αν θέλετε να μπορεί να δει αυτή την ενότητα οποιαδήποτε έκδοση κι αν έχει τότε πρέπει να ενεργοποιήσετε όλες τις εκδόσεις και η πλατφόρμα θα επιλέξει την σωστή ανάλογα με την έκδοση που έχει ο μαθητής στον υπολογιστή του.

Η ίδια λογική λειτουργεί και για την υπηρεσία των School μαθητών. Αν έχετε απενεργοποιήσει κάποια έκδοση και ο μαθητής προσπαθήσει να δουλέψει σε υπολογιστή με την έκδοση που απενεργοποιήσατε τότε η ενότητα εκείνη δεν θα εμφανιστεί.

Κάτι άλλο που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα είναι η ταυτόχρονη ύπαρξη δύο διαφορετικών εκδόσεων του Office που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή. Για παράδειγμα αν έχετε εγκατεστημένο το Office 2007 και το Office 2013 (ή οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό) τότε δεν σίγουρο ποια έκδοση θα ανιχνευθεί από την πλατφόρμα και έτσι μπορεί να εμφανίζονται διαφορετικές ενότητες από αυτές που θέλετε ή να μην εμφανίζονται αυτές που θέλετε. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσετε την οδηγία των τεχνικών προδιαγραφών που αναφέρει ότι θα πρέπει να είναι μόνο μια έκδοση του Office εγκατεστημένη.

Τέλος αν δεν εμφανίζεται καμία ενότητα και επιπροσθέτως εμφανίζεται το μήνυμα σφάλματος “GetMatchingEnotites : Object variable or With block variable not set” ή αντίστοιχο τότε είναι πιθανό το πρόβλημα να οφείλεται στο αντιβιοτικό ή το firewall του υπολογιστή που δεν επιτρέπει την λήψη των αρχείων που περιέχουν το εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Δείτε τα σημεία 4, 5, 6 και 7 του άρθρου Έλεγχοι πριν επικοινωνήσετε μαζί μας.

Leave Comment