fbpx
Εγκατάσταση της πλατφόρμας LS Global Platform

Εγκατάσταση της πλατφόρμας LS Global Platform

Η LS Global Platform είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία λειτουργούν όλα τα προϊόντα της εταιρίας μας. Είτε λοιπόν έχετε την “Αθηνά”, είτε το certME, το flex ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν θα πρέπει να εγκαταστήσετε αυτή την πλατφόρμα στον υπολογιστή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την εκπαίδευσή σας.

Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστή με Windows. Δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS, Android, Linux και Unix.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εγκατάσταση της πλατφόρμας από την διεύθυνση https://www.learnsoft.gr/agsetup.exe. Αφού κατεβάσετε το αρχείο agsetup.exe στον υπολογιστή σας εκτελέστε το ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της εγκατάστασης. Αν σας ζητηθεί άδεια ώστε να επιτραπεί το πρόγραμμα να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας δώστε την άδεια πατώντας “Ναι” στο παράθυρο που θα εμφανιστεί.

Πατήστε το κουμπί Επόμενο σε όσες οθόνες εμφανιστεί και όταν εμφανιστεί το κουμπί Εγκατάσταση πατήστε το ώστε να ξεκινήσει η εγκατάσταση.  Στην τελευταία οθόνη πατήστε το κουμπί Τέλος. Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας θα εμφανιστεί το εικονίδιο “Αθηνά – Εκπαιδευτικό λογισμικό”.

Κάντε διπλό πάτημα στο εικονίδιο “Αθηνά – Εκπαιδευτικό λογισμικό” ώστε να ανοίξετε την πλατφόρμα. Αν σας ζητηθεί άδεια ώστε να επιτραπεί το πρόγραμμα να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας δώστε την άδεια πατώντας “Ναι” στο παράθυρο που θα εμφανιστεί. Εισάγετε τον κωδικό προϊόντος που σας έχει δοθεί ώστε να ενεργοποιηθεί το προϊόν που αγοράσατε.

Αν χρειάζεστε πιο αναλυτικές οδηγίες κατεβάστε το Οδηγός εγκατάστασης της πλατφόρμας LS Global Platform | PDF


Τεχνικές προδιαγραφές

  1. Η πλατφόρμα μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε Linux, Unix, Android ή iOS.
  2. Εκδόσεις Windows που υποστηρίζονται Windows 7 (με όλες τις ενημερώσεις της Microsoft) | Windows 8/8.1 (με όλες τις ενημερώσεις της Microsoft) | Windows 10 (προτείνουμε Windows 10). Τα Windows XP και παλαιότερα δεν υποστηρίζονται.
  3. Για τα Windows 7 ο υπολογιστής πρέπει να έχει τουλάχιστον 1 GB RAM, για τα Windows 8/8.1 καλό είναι να έχει περισσότερα από 2 GB RAM ενώ για Windows 10 και πάνω από 4GB RAM.
  4. Για να λειτουργήσει η πλατφόρμα θα πρέπει ο υπολογιστής να είναι συνεχώς συνδεδεμένος στο internet. Η ελάχιστη ταχύτητα είναι 4Mbps μέσω σταθερής ADSL σύνδεσης. Δεν υποστηρίζονται συνδέσεις dialup PSTN/ISDN ενώ οι modile συνδέσεις είναι καλό να αποφεύγονται γιατί έχουν ογκοχρέωση και μπορεί να χρεωθείτε για την λήψη του εκπαιδευτικού υλικού. Αν δεν σας νοιάζει η ογκοχρέωση και έχετε καλή σύνδεση mobile τότε μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.
  5. Ο λογαριασμός χρήστη στον οποίο θα εγκατασταθεί η πλατφόρμα θα πρέπει να έχει δικαιώματα διαχειριστή.
  6. Η πλατφόρμα λειτουργεί μόνο με τον λογαριασμό χρήστη στον οποίο εγκαταστάθηκε.
  7. Αν έχετε εγκατεστημένο αντιβιοτικό πρόγραμμα (antivirus) ή τείχος ασφαλείας (firewall) θα πρέπει να τα ρυθμίσετε κατάλληλα ώστε η εφαρμογή LS Global Platform και ο φάκελος εγκατάστασης να εξαιρείται. (δείτε πως γίνεται για το Windows Defender των Windows 10 στο παρακάτω βίντεο https://youtu.be/oQn-eA5tgt0) Επίσης η πλατφόρμα δεν μπορεί να λειτουργήσει πίσω από proxy server.
  8. Ανάλογα με το αντικείμενο της εκπαίδευσης είναι απαραίτητο το παρακάτω πρόσθετο λογισμικό που δεν περιλαμβάνεται και θα πρέπει να έχετε αγοράσει και εγκαταστήσει ξεχωριστά:
    1. Για τα μαθήματα του Office 2007/2010/2013/2016/2019/2022/365 θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο το Office 2007/2010/2013/2016/2019/2022/365 αντίστοιχα στην ελληνική έκδοση με όλα τα Service Packs και πλήρη εγκατάσταση. 
    2. Για τα μαθήματα του Office (οποιασδήποτε έκδοσης) θα πρέπει να είναι εγκατεστημένη μια μόνο έκδοση του Office. Δεν υποστηρίζουμε την ταυτόχρονη ύπαρξη δύο ή περισσότερων εκδόσεων και δεν είναι σίγουρο ποιά έκδοση θα θεωρηθεί ενεργή από από την πλατφόρμα.
    3. Για τα μαθήματα του Internet Explorer 9/10/11 θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένη η ελληνική έκδοση Internet Explorer 9/10/11 αντίστοιχα.
    4. Για τα μαθήματα του AutoCAD μπορεί να είναι εγκατεστημένη οποιαδήποτε έκδοση του AutoCAD. Τα βίντεο των μαθημάτων και τα βίντεο απάντησης θα εμφανίζονται στην έκδοση 2009 αλλά οι ασκήσεις θα λειτουργούν με την εγκατεστημένη έκδοση.
    5. Οι εκδόσεις Office XP και Office 2003 δεν υποστηρίζονται.
    6. Οι εκδόσεις των Office 2007 και Office 2010 υποστηρίζονται “ως έχουν” και δεν υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε τεχνική υποστήριξη.
    7. Για τα μαθήματα στην ενότητα των Windows θα πρέπει να έχουν γίνει οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στην σελίδα ρυθμίσεις windows explorer.
    8. Για τα μαθήματα προχωρημένου επιπέδου Office και σε μερικές περιπτώσεις και γι’ αυτά του βασικού επιπέδου του Office θα πρέπει να γίνουν οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στην σελίδα ρυθμίσεις μακροεντολών.
    9. Για τις ασκήσεις του Excel θα πρέπει η ημερομηνία και ώρα του υπολογιστή αλλά και οι ρυθμίσεις περιοχής να είναι στην ελληνική μορφή ώστε να γίνεται σωστά η βαθμολόγηση. Δείτε τις σχετικές οδηγίες στην σελίδα https://www.learnsoft.gr/ορισμός-ρυθμίσεων-γλώσσας-ώρας-και-πε/
  9. Η πλατφόρμα δεν συνεργάζεται με λογισμικό που καταγράφει ή/και αποστέλλει το περιεχόμενο εικόνας και ήχου του υπολογιστή. Επίσης δεν μπορεί να λειτουργήσει σε εικονικές μηχανές π.χ. VirtualPC ούτε με απομακρυσμένη επιφάνεια. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρονται μερικά από τα λογισμικά που θα σας δημιουργήσουν πρόβλημα κατά την χρήση : TeamViewer, AnyDesk, BB Flash Back, Camtasia, Remote Desktop, VMWare, VirtualPC κτλ. Σ’ αυτή την περίπτωση θα εμφανιστεί σχετικό μήνυμα. Το ίδιο μήνυμα θα εμφανιστεί και στην περίπτωση που ταυτόχρονα με την πλατφόρμα των μαθημάτων τρέχει στον ίδιο υπολογιστή και ο Global Manager. Δείτε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό στην σελίδα απαγορευμένες διεργασίες.
  10. Αν πρόκειται να εκπαιδευτείτε στα αντικείμενα των Windows, Internet Explorer και Office τότε η πλατφόρμα θα κάνει αλλαγές σε κάποιες ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας όπως το να εμφανίζονται οι επεκτάσεις των αρχείων ή να εμφανίζονται κάποια συγκεκριμένα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας ή ακόμα και στην αρχική σελίδα του Internet Explorer. Οι ρυθμίσεις αυτές και άλλες που δεν αναφέρονται εδώ, είναι υποχρεωτικό να γίνουν ώστε να λειτουργήσει η διαδικασία αυτόματης βαθμολόγησης. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό χρήστη των Windows και να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα σ’ αυτόν ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις αλλαγές που θα επηρεάσουν τον κύριο χρήστη. Σε κάθε περίπτωση η χρήση της πλατφόρμας συνοδεύεται από την αποδοχή από μέρους σας των ρυθμίσεων αυτών.
  11. Θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 8 GB ελεύθερα στον σκληρό δίσκο που θα κάνετε την εγκατάσταση. Αν έχετε λιγότερα το πρόγραμμα θα λειτουργήσει αλλά ίσως κάποια στιγμή από την λήψη των αρχείων ο χώρος σας να μην επαρκεί.
  12. Η ανάλυση της οθόνης σας θα πρέπει να είναι πάνω από 1024×768 ενώ το μέγεθος της γραμματοσειράς στο 100%. Δείτε το σχετικό άρθρο. (η ανάλυση 1024×768 ή μικρότερες δεν υποστηρίζονται)

Τεχνική υποστήριξη

Αν υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση η χρήση της πλατφόρμας παρέχουμε απ’ ευθείας υποστήριξη στους μαθητές από το σπίτι μέσω email ή facebook (όχι τηλεφωνικά) μέσω της διαδικασίας που θα βρείτε στην σελίδα αίτημα τεχνικής υποστήριξης. Για τα συνεργαζόμενα φροντιστήρια υπάρχει και τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο τέλος αυτής της σελίδας.

Σε κάθε περίπτωση για να προσφέρουμε τεχνική υποστήριξη θα πρέπει να πληρούνται οι προδιαγραφές που αναφέρονται στην σελίδα Έλεγχοι πριν επικοινωνήσετε μαζί μας και μόνο όταν όλες αυτές οι προδιαγραφές έχει ελεγχθεί ότι πληρούνται να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είναι ευθύνη αυτού που κάνει την εγκατάσταση να σιγουρευτεί για τις παραπάνω προδιαγραφές.

Προστασία προσωπικών δεδομένων χρήστη.

Η πλατφόρμα μαθημάτων και τεστ της εταιρίας μας εγκαθίσταται στον υπολογιστή ως μια εφαρμογή με πλήρη δικαιώματα. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να είναι δυνατό να λειτουργήσουν οι ασκήσεις εξάσκησης μέσα στο πραγματικό περιβάλλον των εφαρμογών του Office και των Windows και έτσι η εκπαίδευση να είναι υψηλού επιπέδου. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε η εξάσκηση να γίνεται μέσω εξομοιώσεων που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί εκπαίδευση ουσίας.

Η εταιρία μας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι η πλατφόρμα δεν καταγράφει ούτε αποστέλλει κανένα δεδομένο του ίδιου του υπολογιστή όπως εικόνες, αρχεία ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει αποθηκευμένο στον υπολογιστή. Συνεπώς κανένα προσωπικό ή άλλο δεδομένο του υπολογιστή δεν διατρέχει κίνδυνο διαρροής από την πλατφόρμα μας.

Η επικοινωνία της πλατφόρμας με τον server μας περιορίζεται στην διαπίστευση και αναγνώριση του χρήστη, τον έλεγχο του λογαριασμού χρήστη της πλατφόρμας για να διαπιστωθεί αν έχει το δικαίωμα χρήσης της πλατφόρμας και στην αποστολή των στοιχείων χρήσης της ίδιας της πλατφόρμας και μόνο. Δηλαδή στην καταγραφή του εκπαιδευτικού ιστορικού μέσα στην πλατφόρμα. Για παράδειγμα αν και πότε ένας χρήστης παρακολούθησε ένα μάθημα, αν και πότε εξασκήθηκε σε κάποιο σετ ασκήσεων τι σκορ πήρε στις ασκήσεις που εκτέλεσε κτλ.

Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν καταγράφονται άλλες πληροφορίες πέραν αυτών που αφορούν στην χρήση της ίδιας της πλατφόρμας.

Στο εκπαιδευτικό ιστορικό έχει πρόσβαση ο ίδιος ο χρήστης της πλατφόρμας μέσω του κουμπιού “Αναφορά” που παρέχεται από την πλατφόρμα, εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι του εκπαιδευτικού φορέα (φροντιστήριο κτλ) που έκανε την πώληση της εκπαίδευσης και εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της εταιρίας μας. Όλα τα στοιχεία αυτού του εκπαιδευτικού ιστορικού προστατεύονται από κωδικούς πρόσβασης ώστε να διασφαλίζεται ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν την δυνατότητα να τα δουν.

Η εταιρία μας και ο εκπαιδευτικός φορέας που έκανε την πώληση δεν πρόκειται να μοιραστεί ή να αποκαλύψει τα στοιχεία αυτά (εκπαιδευτικό ιστορικό) σε τρίτους παρά μόνο αν ο χρήστης δώσει την έγγραφη συγκατάθεσή του ή αν υποχρεωθούμε εκ του νόμου.

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν συμφωνείτε με τα παραπάνω παρακαλούμε μην εγκαταστήσετε την πλατφόρμα στον υπολογιστή σας.