fbpx

Mock Tests στα προϊόντα προετοιμασίας εξετάσεων πιστοποίησης πληροφορικής (ECDL, Vellum, ACTA, KeyCert, UniCert κτλ)

Η σωστή και ολοκληρωμένη προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης πληροφορικής οποιουδήποτε φορέα (π.χ. ECDL, Vellum, ACTA, KeyCert, UniCert κτλ) απαιτεί την προσομοίωση εξετάσεων σε ένα περιβάλλον όμοιο με αυτό της πραγματικής εξέτασης. Το κουμπί mock test που υπάρχει στα προϊόντα Core 4 και Core 2010gr από τον Δεκέμβριο του 2015 δίνει την δυνατότητα δημιουργίας απεριόριστου αριθμού τυχαίων τεστ από ερωτήσεις όλης της ύλης της επιλεγμένης ενότητας.

mock-tests-button

Επιλέξτε είτε την ενότητα που θέλετε είτε απλώς ένα μάθημα της ενότητας (δεν υπάρχει διαφορά) και πατήστε το κουμπί mock tests. Θα ξεκινήσει ένα σετ 36 ερωτήσεων που θα επιλεγούν τυχαία απ’ όλη την ύλη της επιλεγμένης ενότητας και ο μαθητής θα πρέπει να το απαντήσει σε πραγματικές συνθήκες εξετάσεων.

Όπως συμβαίνει με όλα τα τεστ εξέτασης της εταιρίας μας ο μαθητής βλέπει τις σωστές απαντήσεις μόνο στο τέλος του τεστ (όπως και στις πραγματικές εξετάσεις) ενώ τότε έχει τη δυνατότητα να δει βίντεο σωστής απάντησης με ηχητική επεξήγηση αλλά να δει σε βίντεο την λύση που έδωσε ο ίδιος ώστε να καταλάβει το λάθος που έκανε.

Πατώντας το κουμπί mock test ξανά θα ξεκινήσει ένα διαφορετικό τεστ από το προηγούμενο με άλλες ερωτήσεις πάλι από την επιλεγμένη ενότητα. Επειδή κάθε ενότητα έχει πολλές εκατοντάδες ερωτήσεις τα τεστ που παράγονται είναι πραγματικά μοναδικά κάθε φορά και έτσι ο μαθητής μπορεί να κάνει όσα θέλει για να ετοιμαστεί ψυχολογικά και εκπαιδευτικά για τις εξετάσεις.

Στα προϊόντα testME και Αθηνά εκτός από το κουμπί mock tests υπάρχουν και τα επαναληπτικά τεστ στο τέλος κάθε ενότητας. Αυτά είναι τεστ που περιέχουν καινούργιες ερωτήσεις που ο μαθητής δεν είδε μέσα στα μαθήματα. Έτσι η αίσθηση της εξέτασης γίνεται ακόμα πιο ρεαλιστική αφού ο μαθητής θα έρθει αντιμέτωπος με άγνωστες ερωτήσεις όπως δηλαδή θα συμβεί και στις πραγματικές εξετάσεις. Να διευκρινίσουμε βέβαια εδώ ότι οι ερωτήσεις είναι “άγνωστες” με τη λογική ότι η εκφώνηση και τα αρχεία εργασίας είναι διαφορετικά. Όλη η ύλη έχει καλυφθεί και οι ερωτήσεις των επαναληπτικών τεστ δεν περιέχουν κάποιο εκπαιδευτικό αντικείμενο που δεν έχει διδαχθεί ο μαθητής. Ακριβώς ότι συμβαίνει και στις πραγματικές εξετάσεις.

Leave Comment