fbpx

Λειτουργούν τα Αθηνά, testME και certME με αγγλικό Office και Windows;

Τα προϊόντα Αθηνά, testME και certME έχουν δημιουργηθεί για την ελληνική έκδοση του Office και των Windows. Παρόλα αυτά αν εγκατασταθούν σε υπολογιστή με Αγγλικό Office ή/και Windows θα λειτουργήσουν όμως θα υπάρχουν τα εξής ζητήματα. Τα βίντεο των μαθημάτων (για την Αθηνά) και τα βίντεο απάντησης (για όλα τα προϊόντα) είναι γραμμένα με την ελληνική έκδοση. Συνεπώς ο μαθητής θα βλέπει στο βίντεο την ελληνική έκδοση και όταν θα προσπαθεί να δουλέψει στις ασκήσεις θα βλέπει την αγγλική έκδοση που έχει εγκατεστημένη στον υπολογιστή του. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι η βαθμολόγηση κάποιων ασκήσεων γίνεται με δεδομένο ότι έχουμε την ελληνική έκδοση των προγραμμάτων και εκεί θα υπάρχουν κάποια προβλήματα.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι εμείς σαν εταιρία δεν μπορούμε επισήμως να υποστηρίξουμε αυτή τη στιγμή ότι η εκπαίδευση και οι ασκήσεις λειτουργούν 100% σωστά τις αγγλικές εκδόσεις. Επειδή όμως έχει δοκιμαστεί σε σε μεμονωμένες περιπτώσεις η εκπαίδευση στις αγγλικές εκδόσεις έχουμε δει ότι αν ο μαθητής μπορεί να δει με ανοιχτό μυαλό την όλη κατάσταση μπορεί να εκπαιδευτεί. Θα πρέπει βέβαια να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια αφού θα πρέπει να αναζητήσει τα εργαλεία που διδάσκονται στο αντίστοιχο αγγλικό περιβάλλον αν και συνήθως βρίσκονται στο ίδιο μέρος όπως και στο αγγλικό.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να ενημερωθεί ο μαθητής και να αποφασίσει αν το θέλει ή όχι, ενώ από τη δική μας πλευρά δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη του εκπαιδευτικού αποτελέσματος όπως στις ελληνικές εκδόσεις.

Leave Comment