fbpx

Το βίντεο απάντησης που λύνει τις απορίες των μαθητών και τα δικά σου χέρια

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ασκήσεων μας είναι το βίντεο απάντησης. Πρόκειται για ένα αναλυτικό βίντεο που όμως είναι όσο γίνεται μικρής διάρκειας και είναι πολύτιμο την ώρα που ο μαθητής έχει απαντήσει λάθος σε κάποια άσκηση.

Εκείνη την ώρα σίγουρα θέλει να μάθει τι λάθος έκανε και μάλιστα ποια είναι η σωστή απάντηση. Με το δικό μας βίντεο απάντησης έχει έναν έμπειρο καθηγητή που του εξηγεί σαν να του κάνει ιδιαίτερο μάθημα τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνει. Όχι μόνο αυτό αλλά σε αρκετές περιπτώσεις εξηγεί και τα πιο συνηθισμένα λάθη ή παγίδες που πρέπει να αποφύγει.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εξάσκηση να μην χρειάζεται καμία εξωτερική παρέμβαση και έτσι οι μαθητές δεν ρωτάνε συνέχεια για κάποιο λάθος που έκαναν αλλά απλώς παρακολουθούν το βίντεο απάντησης.

Είναι πράγματι πολύ δύσκολο ένα βίντεο απάντησης να προβλέψει και να εξηγήσει τις απορίες που μπορεί να έχει ένας μαθητής. Η επιτυχία μας όμως είναι ότι έχουμε καταφέρει ακριβώς αυτό. Οι περιπτώσεις που κάποιος μαθητής δεν καλύπτεται από το βίντεο απάντησης είναι ελάχιστες. Τόσο λίγες που δεν δημιουργούν κανένα φόρτο εργασίας για το φροντιστήριο.

Στα επαναληπτικά και mock test μάλιστα υπάρχει και η δυνατότητα ο μαθητής να δει σε βίντεο την δική του απάντηση. Έτσι μπορεί να καταλάβει καλύτερα τι λάθος έκανε ο ίδιος ή στις ελάχιστες περιπτώσεις που θα ζητήσει βοήθεια, ο φυσικός καθηγητής θα μπορεί να δει τι έκανε ο μαθητής και να βοηθήσει πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά.

Leave Comment