fbpx

Πρόβλημα με dll του Outlook

Αν κατά την εκκίνηση της πλατφόρμας εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα “Δεν ήταν δυνατό να εγκατασταθεί ένα dll που είναι απαραίτητο για την βαθμολόγηση του των ασκήσεων του Outlook.” τότε συμβαίνει ένα από τα παρακάτω:

  1. Το Outlook δεν είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Δοκιμάστε να εντοπίσετε το Outlook και να το ανοίξετε χειροκίνητα για να δείτε αν είναι εγκατεστημένο ή όχι.
  2. Έχετε την web έκδοση του Outlook και όχι την εγκατεστημένη. Στο Office 365 το Outlook δεν περιλαμβάνεται εξ’ ορισμού ως εγκατεστημένη έκδοση στον υπολογιστή σας αλλά ως web εφαρμογή. Δηλαδή ανοίγει μέσα σε κάποιον browser (π.χ. Chrome, Firefox, Edge κτλ). Η πλατφόρμα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με την εγκατεστημένη έκδοση του Outlook.
  3. Το Outlook είναι εγκατεστημένο αλλά δεν έχει εκτελεστεί ποτέ χειροκίνητα. Αν το Outlook δεν έχει ανοίξει ποτέ (ίσως γιατί η εγκατάσταση που έχετε είναι πολύ καινούργια ή γιατί δεν έτυχε να το χρειαστείτε μέχρι τώρα) τότε θα πρέπει να το ανοίξετε χειροκίνητα και να φτάσετε μέχρι να μπείτε μέσα χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμό. Παρακάτω δείχνουμε τα βήματα για το Office 2016, ανάλογες ενέργειες πρέπει να γίνουν και για τις άλλες εκδόσεις.
Ανοίξτε το Outlook χειροκίνητα, εκτός πλατφόρμας, και στην πρώτη οθόνη πατήστε επόμενο
Επιλέξτε όχι στην προτροπή για ρύθμιση ενός λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πατήστε επόμενο
Ενεργοποιήστε την επιλογή χρήση του Outlook χωρίς λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πατήστε τέλος

Leave Comment