fbpx

 

Το ΑΕΠΠ Teaching Tests θα σας βοηθήσει σημαντικά στα μαθήματα που κάνετε για το μάθημα Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον της Γ’ Λυκείου.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με ασκήσεις όπως τα βιβλία που κυκλοφορούν στο εμπόριο σε έντυπη μορφή όμως είναι πολύ περισσότερα πράγματα από αυτό.

Σας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσετε καλύτερα την εκπαίδευσή σας αφού όλη η ύλη έχει ήδη οργανωθεί για σας και σας δίνονται εκπαιδευτικά εργαλεία για την καλύτερη παρουσίασή της. Επίσης το ασκησιολόγιο είναι ενταγμένο σε μια πολύ συγκεκριμένη λογική με ασκήσεις κατάλληλες για την ώρα του μαθήματος, ασκήσεις που θα δίνονται στον μαθητή για το σπίτι αλλά και ασκήσεις ελέγχου από τις οποίες μπορείτε να έχετε σαφή εικόνα της προόδου των μαθητών σας.

Όσον αφορά το κομμάτι του ελέγχου και της προόδου των μαθητών με το ΑΕΠΠ Teaching Tests μπορείτε να έχετε τέτοια εικόνα που με τη χρήση των έντυπων βιβλίων είναι αδύνατο να πετύχετε. Μέσα από ένα εξαιρετικό διαχειριστικό σύστημα, τον Global Manager, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις κινήσεις κάθε μαθητή, να παρακολουθήσετε τον χρόνο που αφιέρωσε στο διάβασμα στο σπίτι και πως αυτός ο χρόνος κατανέμεται στα διάφορα εκπαιδευτικά αντικείμενα και ασκήσεις.

Για να μπορέσετε να αξιολογήσετε το εκπαιδευτικό υλικό και τις δυνατότητες που σας δίνει μπορείτε να μας ζητήσετε μια δωρεάν Teacher άδεια. Από το παρακάτω βίντεο μπορείτε να έχετε μια πρώτη εικόνα ενώ στο τέλος αυτής της σελίδας προτείνουμε κάποιους τρόπους χρήσης.

 

Παρακάτω σας δίνουμε και κάποιους προτεινόμενους τρόπους χρήσης του προγράμματος χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι δεσμευτικοί.

α) για χρήση μέσα σε τμήμα φροντιστηρίου

Αν υπάρχει διαδραστικός πίνακας τότε μπορείτε να κάνετε την παρουσίαση των εκπαιδευτικών αντικειμένων μέσα από αυτόν και με τη χρήση των εκπαιδευτικών βοηθημάτων που υπάρχουν στο ΑΕΠΠ Teaching Tests. Κατόπιν μπορείτε να παρουσιάζετε τις ασκήσεις του μαθήματος και είτε να δίνετε εσείς τις λύσεις είτε να ζητάτε από τους μαθητές να τις προσπαθήσουν αυτοί με τη δική σας βοήθεια.

Κατόπιν οι μαθητές θα έχουν να λύσουν τις ασκήσεις για το σπίτι που είναι έτοιμες και την/τις ασκήσεις ελέγχου. Στο επόμενο μάθημα θα πρέπει να σας παραδώσουν τις ασκήσεις ελέγχου που θα πρέπει να βαθμολογήσετε για να έχετε εικόνα της προόδου των μαθητών.

Αν δεν υπάρχει διαδραστικός πίνακας τότε θα πρέπει να κάνετε την παρουσίαση χωρίς τη χρήση του λογισμικού μεταφέροντας στον πίνακα αυτά που υπάρχουν στα εκπαιδευτικά βοηθήματα. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τις ασκήσεις του μαθήματος.

Κατόπιν η διαδικασία παραμένει ίδια αφού οι μαθητές θα πρέπει στο σπίτι να λύσουν τις ασκήσεις για το σπίτι και την/τις ασκήσεις ελέγχου.

 

β) για χρήση ιδιαίτερου μαθήματος ή μικρού group το πολύ 3 ατόμων

Εδώ η παρουσίαση του μαθήματος μπορεί να γίνει και με μια οθόνη υπολογιστή και όχι υποχρεωτικά με διαδραστικό πίνακα. Όταν οι μαθητές είναι λίγοι είναι προτιμότερο να τους δίνετε τη δυνατότητα να λύσουν μόνοι τους την ώρα του μαθήματος τις ασκήσεις μαθήματος και εσείς να τους βοηθάτε όπου χρειάζεται.

Η δουλειά για το σπίτι παραμένει ίδια όπως και παραπάνω.

 

γ) για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε ιδιαίτερο μάθημα ή group 2-3 ατόμων

Σ’ αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε ένα λογισμικό που μπορεί να προβάλλει την οθόνη σας στην οθόνη των υπολογιστών των μαθητών σας. Τόσο το Skype όσο και το Teamviewer είναι ιδανικά γι’ αυτή τη δουλειά και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα σε κάποια άλλη πλατφόρμα.

Εφόσον υπάρχει αυτό το λογισμικό διαμοιρασμού της οθόνης σας κάθε μαθητής μπορεί βλέπει την παρουσίαση του εκπαιδευτικού αντικειμένου με τα εκπαιδευτικά βοηθήματα του ΑΕΠΠ Teaching Tests και να λύσετε μαζί τις ασκήσεις του μαθήματος.

Το διάβασμα στο σπίτι και πάλι γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Οι μαθητές μπορούν να σας στείλουν τις ασκήσεις ελέγχου είτε με email είτε μέσω Google Drive αν έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε έναν κοινόχρηστο φάκελο μαζί τους.