fbpx

Στα προϊόντα testME και Αθηνά στο τέλος της λίστας των κατηγοριών υπάρχει μια κατηγορία με αριθμό 100 και τίτλο «100. Επαναληπτικά τεστ ΧΧΧ» όπου ΧΧΧ το όνομα της ενότητας. Για παράδειγμα στην εικόνα παρακάτω βλέπουμε πως εμφανίζονται τα επαναληπτικά τεστ για το Word. Αντίστοιχα υπάρχει η κατηγορία 100 και για τις άλλες ενότητες.

Σ’ αυτή την κατηγορία πατώντας το κουμπί εξάσκηση ανοίγει η φόρμα των ασκήσεων αλλά δεν φορτώνεται αυτόματα τίποτα. Θα πρέπει να ανοίξετε την λίστα που φαίνεται στην εικόνα παρακάτω και να επιλέξετε το τεστ που θέλετε ώστε να ξεκινήσει.

 

Τα επαναληπτικά τεστ αποτελούνται από σετ ερωτήσεων 35 ή 36 ερωτήσεων που περιλαμβάνουν ερωτήσεις όσο γίνεται πιο αντιπροσωπευτικές όλης της ύλης. Οι ερωτήσεις αυτές είναι καινούργιες σε σχέση με τις ερωτήσεις των κατηγοριών. Όταν λέμε καινούργιες βέβαια εννοούμε στην εκφώνηση και στα αρχεία εργασίας εφόσον όλη η διαθέσιμη ύλη έχει καλυφθεί πιο πριν. Μέσα από τα επαναληπτικά τεστ ο μαθητής θα εξεταστεί σε πραγματικές συνθήκες εξετάσεων για τους παρακάτω λόγους :

α) θα αντιμετωπίσει ασκήσεις που ως εκφώνηση και αρχεία εργασίας βλέπει για πρώτη φορά

β) θα έχει την πίεση του χρόνου αφού τα τεστ αυτά χρονομετρούνται

γ) δε θα μπορεί να δει αν απάντησε σωστά ή λάθος σε κάποια ερώτηση παρά μόνο στο τέλος του τεστ

 

Έχουμε φροντίσει ώστε τα επαναληπτικά τεστ να είναι λίγο πιο δύσκολα απ’ ότι οι εξετάσεις με τη λογική ότι δίνουμε περισσότερη βαρύτητα σε πράγματα που ξέρουμε ότι ζορίζουν τους μαθητές χωρίς όμως να αποκλείουμε και εύκολες ερωτήσεις αφού είναι μέσα στην ύλη.

Τα επαναληπτικά δεν επηρεάζονται από το εκπαιδευτικό πλάνο παρά μόνο από τον φορέα πιστοποίησης που έχει επιλεγεί. Έτσι ανεξάρτητα από το επίπεδο και τον στόχο που έχει δηλώσει ο μαθητής θα δει όλες τις ασκήσεις ακριβώς όπως θα συμβεί και στις πραγματικές εξετάσεις. Αν ένας μαθητής πάρει πάνω από 75% σ’ αυτά τα τεστ είναι βέβαιο ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα στις εξετάσεις.

 

Για κάθε ενότητα υπάρχουν 6 τεστ. Το πρώτο στην λίστα ονομάζεται Τεστ Διάγνωσης ενώ τα υπόλοιπα Τεστ Εξέτασης 1,2,3,4 και 5. Το Τεστ Διάγνωσης περιέχει συνήθως γύρω στις 60 με 70 ερωτήσεις και η λογική του είναι να ελέγξει τον μαθητή σε όλα τα εκπαιδευτικά αντικείμενα της ενότητας ένα προς ένα. Εδώ δηλαδή υπάρχει μια ερώτηση για κάθε τι που περιλαμβάνεται μέσα στην ύλη ενώ στα τεστ εξέτασης επειδή ο αριθμός των ερωτήσεων περιορίζεται στις 35 ή 36 δεν μπορούμε να το πετύχουμε αυτό.

Το Τεστ Διάγνωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Εμείς σας προτείνουμε να το χρησιμοποιήσετε ως μέσο επανάληψης. Δηλαδή όταν ένας μαθητής ολοκληρώσει τα μαθήματα και τις ασκήσεις μιας ενότητας να κάνει άμεσα το τεστ διάγνωσης. Έτσι θα δούμε αν υπάρχουν εκπαιδευτικά αντικείμενα που δεν θυμάται ή δεν κατανόησε σωστά ενώ με τα βίντεο απάντησης θα μπορέσει να φρεσκάρει τις γνώσεις της ενότητας κάνοντας μια πολύ καλή επανάληψη. Προτείνουμε μάλιστα να κάνει το τεστ και 2η ή ακόμα και 3η φορά μέχρι να πάρει ένα ποσοστό πάνω από 85% ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Μετά από αυτό μπορεί να κάνει τα τεστ εξέτασεις όπου θα δούμε που πραγματικά βρίσκεται και αν είναι έτοιμος για εξετάσεις ή όχι.

Αυτό το άρθρο είναι διαθέσιμο μόνο στα συνεργαζόμενα φροντιστήρια. Αν είστε ένα συνεργαζόμενο φροντιστήριο συνδεθείτε στην περιοχή συνεργατών. Θα βρείτε στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας τη δυνατότητα να εισάγετε το username και password που σας έχει δοθεί. Είναι το ίδιο username/password που χρησιμοποιείτε και στον Global Manager.

Existing Users Log In