fbpx

Θέλετε να δουλέψετε με Windows 8/8.1/10, Internet Explorer 9/10/11 και Office 2013; Δείτε πως θα το κάνετε.

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%ad%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%aeΟι συνδρομητικές άδειες της Αθηνάς αλλά και το certME και testME υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή Windows XP/7/8/8.1/10, Internet Explorer 8,9, 10, 11 και Office XP/2003/2007/2010/2013 ενώ υποστηρίζεται και το 2016. Για να ενεργοποιήσετε αυτές τις δυνατότητες πρέπει να αλλάξετε τους κωδικούς σας σε “Αθηνά School Core – Βασικό επίπεδο χρήσης Η/Υ” αν πρόκειται για κωδικούς Αθηνά, σε “testME Core – Βασικό επίπεδο χρήσης Η/Υ” αν πρόκειται για κωδικούς testME και σε “certME Core – Βασικό επίπεδο χρήσης Η/Υ” αν πρόκειται για κωδικούς certME.

Την αλλαγή αυτή μπορείτε να την κάνετε από τον Global Manager και το κουμπί “Κωδικοί”. Εκεί αφού εντοπίσετε τον κωδικό που σας ενδιαφέρει πατήστε το κουμπί “Επεξεργασία” ώστε να αλλάξετε τον κωδικό σε μια από τις παραπάνω μορφές. Κατόπιν εγκαταστήστε πάλι τον κωδικό στον υπολογιστή που ήταν ήδη ώστε να ενεργοποιηθούν οι καινούργιες του δυνατότητες. Σας προτείνουμε να κάνετε αυτή την αλλαγή ακόμα κι αν τώρα οι κωδικοί σας λειτουργούν με το λογισμικό που ήδη έχετε στον υπολογιστή σας. Σ’ αυτή τη μορφή κάθε κωδικός προσαρμόζεται στο εγκατεστημένο λογισμικό και έτσι εμφανίζει μαθήματα και ασκήσεις ανάλογα.

Η μόνη περίπτωση που δεν πρέπει να κάνετε αυτή την αλλαγή είναι αν έχετε στον υπολογιστή εγκατεστημένο άλλο λογισμικό από αυτό που θέλετε να τρέχει η εκπαίδευση. Για παράδειγμα αν έχετε εγκατεστημένο τον Internet Explorer 11 αλλά θέλετε οι μαθητές να βλέπουν εκπαίδευση σε Internet Explorer 8 ή αν έχετε εγκατεστημένα Windows 10 αλλά θέλετε να βλέπουν εκπαίδευση για Windows 7. Αν υπάρχει μια τέτοια ανάγκη τότε θα πρέπει να επιλέξετε την μορφή Core 4 ή Core 2010gr για την Αθηνά και αντίστοιχα για το certME και testME. Επίσης αν έχετε εγκατεστημένα Windows XP ή/και Office XP/2003 τότε επίσης δεν πρέπει να κάνετε αυτή την αλλαγή αλλά να αφήσετε τους κωδικούς σας σε μορφή Core3.

Leave Comment